Προσαγωγές σωρηδόν… στη μνήμη του Αλέξη

19:30 6/12/2020 - Πηγή: Aixmi

«Πνιγμένο» στους αστυνομικούς το κέντρο της Αθήνας με αποκλεισμένους πολίτες και δεκάδες προσαγωγές.
«Απόρθητο κάστρο» το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ισχυρές δυνάμεις καταστολής που απαγορεύουν στους πολίτες (έστω και κατ’ άτομο) να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν στους πολίτες να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Δυνάμεις καταστολής έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι.

Οι έλεγχοι περιμετρικά -στη σκιά της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων- είναι ιδιαίτερα αυστηροί καθιστώντας την Αθήνα μια αστυνομοκρατούμενη πόλη ενώ ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούν να προσεγγίσουν το μνημείο.

Με την κυβέρνηση να έχει μετατρέψει από το πρωί τα Εξάρχεια σε κατεχόμενη ζώνη, πάνω από 100 προσαγωγές έχουν καταγραφεί μέχρι και αυτήν την ώρα. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ και στο αμφιθέατρο του Μεταγωγών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση όλες οι προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις, ενώ μετά από έντονες διαμαρτυρίες επετράπη σε δικηγόρους να μπουν μέσα στο Μεταγωγών.

Εγκλωβισμένοι σε κτίρια, τραμπουκισμοί κατά δημοσιογράφων

Το πρωί, μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) εγκλωβίστηκαν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών (Γραβιάς) όταν επιχείρησαν να φτάσουν στο μνημείο του Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Μπροστά τους βρέθηκε ισχυρή ομάδα αστυνομικών και δέκα εξ’ αυτών προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Όπως ανακοίνωσε το κόμμα, στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη διαδικτυακή εκδήλωση για τη σημερινή ωμή καταστολή.

Ίδιες εικόνες και έξω από το Χημείο (Ναυαρίνου) με μέλη του ΣΕΚ να εγκλωβίζονται από την αστυνομία. Στην ίδια συγκέντρωση βρέθηκαν συνδικαλιστές, υγειονομικοί, κ.α., με την αστυνομία να προχωρά σε μαζικές προσαγωγές.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης που δήλωσε πως «η αστυνομία απαγόρευσε και την κατ’ άτομο προσέλευση».

Προσήχθησαν και οι Πέτρος Κωνσταντίνου, Κώστας Παπαδάκης, Πάνος Γκαργκάνας Χρίστος Αργύρης, Ζαννέτα Λυσικάτου, Δήμητρας Δασκαλάκης, Κατερίνα Πατρικίου.

Η αστυνομία προχώρησε και στην προσαγωγή ατόμων από τα Εξάρχεια μεταφέροντάς τους στο αλλοδαπών για εξακρίβωση.

Ωστόσο, παρά την απαγόρευση, διαδηλωτές τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας εμφανίστηκαν σε διάφορα σημεία στο κέντρο των Αθηνών κρατώντας ένα πανό ή ένα λουλούδι στο χέρι.

Η αστυνομία παρεμπόδισε αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη
Στην προσαγωγή τριών νεαρών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Στην πόλη της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκαν ολιγομελείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο, επί της Λεωφόρου Στράτου, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τηρώντας αποστάσεις, σήκωσαν για λίγη ώρα πανό διαμαρτυρίας, φώναξαν συνθήματα και διαλύθηκαν.

Παράλληλα, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στη Νέα Παραλία κρατώντας πλακάτ με συνθήματα και αποχώρησαν.

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

The post Προσαγωγές σωρηδόν… στη μνήμη του Αλέξη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα