Πρόωρη φαλάκρα ή γκρίζα μαλλιά; Κίνδυνος εμφράγματος

17:40 5/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Είστε άντρες και έχετε πρόωρη φαλάκρα και πρόωρο γκριζάρισμα μαλλιών;

Διατρέχετε τον κίνδυνο να υποστείτε καρδιοπάθεια πριν από την ηλικία των 40 ετών. Και, μάλιστα, πέντε φορές μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ινδοί ερευνητές του Ινστιτούτου Καρδιολογίας και του Κέντρου Ερευνών στο Αχμενταμπάντ έκαναν την ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας της Ινδίας στην Καλκούτα.

Όπως είπαν, οι νέοι άνδρες με καρδιοπάθεια είχαν σε μεγαλύτερο ποσοστό φαλάκρα (49%) από ό,τι οι υγιείς (27%), καθώς επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν γκριζάρει τα μαλλιά

τους (50% έναντι 30%).

Πρόσθεσαν, μάλιστα, ότι η πρόωρη φαλάκρα και το πρόωρο γκριζάρισμα είναι οι καλύτεροι δείκτες πρόγνωσης της καρδιοπάθειας, περισσότερο και από την παχυσαρκία ενός άνδρα. Σε μικρότερο βαθμό, ακολουθούν ως δείκτες πρόγνωσης άλλοι παράγοντες όπως ο διαβήτης, η δυσλιπιδαιμία, το κάπνισμα κ.α.

Προηγούμενες έρευνες στην Ιαπωνία το 2013 και στη Δανία το 2014 είχαν επίσης συσχετίσει τη φαλάκρα και τα γκρίζα μαλλιά με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας σε νέους άνδρες.

The post Πρόωρη φαλάκρα ή γκρίζα μαλλιά; Κίνδυνος εμφράγματος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα