Προμαχώνας: Ανθεί το λαθρεμπόριο ποτών, τσιγάρων, καυσίμων

18:05 4/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Τσιγάρα, ποτά και καύσιμα: το εμπόριο με τη γειτονική Βουλγαρία ανθεί στις Σέρρες.

Δεν πρόκειται όμως για τυπικό εμπόριο, αλλά για λαθρεμπόριο,αφού καθημερινά εισάγονται τεράστιες ποσότητες, από επιτήδειους που θέλουν να επωφεληθούν από το γεγονός ότι στα είδη αυτά που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Οι συλλήψεις είναι καθημερινές.

Μόνο σήμερα η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη επτά ατόμων σε διαφορετικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο στον Προμαχώνα, στην είσοδο στο ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν πάνω από τετρακόσια λίτρα αλκοολούχων ποτών, εκατό λίτρα υγρών καυσίμων, πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες -τρεις Βούλγαροι, δύο Ρουμάνοι και δύο Έλληνες- οδηγήθηκαν για λαθρεμπόριο στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών.

Οι λαθρέμποροι φαίνεται ότι προτιμούν την αγορά της Βουλγαρίας, διότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα παραπάνω προϊόντα είναι χαμηλότερος, αλλά και πολύ φθηνότερη η τιμή αγορά τους. Έχει παρατηρηθεί δε ότι ειδικά ποσότητες ποτών που εισάγονται παράνομα από τη γειτονική χώρα καταλήγουν να πωλούνται σε καταστήματα της Ελλάδας.

The post Προμαχώνας: Ανθεί το λαθρεμπόριο ποτών, τσιγάρων, καυσίμων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα