Πρόκληση από οπαδούς της Χάνσα Ροστόκ – Σήκωσαν πανό με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

12:41 13/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένα πανό σήκωσαν οπαδοί της Χάνσα Ροστόκ στον αγώνα (Γ’ κατηγορίας) της ομάδας τους στο γήπεδο της Ααλεν με την εικόνα του νεκρού πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Ρόμπερτ Μαριέν καταδίκασε την κίνηση αυτή λέγοντας πως «ήταν μία πολύ ηλίθια κίνηση».

Οι οπαδοί της Χάνσα Ροστόκ εκτρέφουν αντιαμερικανικά αισθήματα και δεν χάνουν ευκαιρία να τα επιδείξουν όπως και δύο ημέρες πριν

από τη μαύρη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα αντιμαερικανικά τους αισθήματα έχουν ρίζες στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο οπότε η βρετανική αεροπορία με τους Αμερικανούς συμμάχους βομβάρδισαν την πόλη τους. σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport.

Τον Μάιο του 2011, η Χάνσα γιόρτασε την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία πάλι με πανό με το πρόσωπο του Μπιν Λάντεν. Δικαιολογώντας την κίνησή τους έγραψαν πως επρόκειτο για λογοπαίγνιο και γι αυ΄το χρησιμοποίησαν το πρόσωπο του μπιν Λάντεν καθώς στα γερμανικά το «Bin» σημαίνει «είναι».

Ετσι έγραψαν «Bin aufgestiegen,» δηλαδή «Ανέβηκε». Οι παίκτες αρνήθηκαν να γιορτάσουν με τους οπαδούς τους και η διοίκηση εντόπισε τους δημιουργούς και τους απαγόρευσε την είσοδο στο γήπεδο.

Τώρα αναζητώνται αυοτί που κρατούσαν το νέο πανό για να τιμωρηθούν παρομοίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα