Κουρουμπλής: Εκλογές θα γίνουν το 2019

12:18 13/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο υπυοργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής έβαλε φρένο στα σενάρια, λέγοντας πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Για τη Νέα Δημοκρατία

σημείωσε πως αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα και προσπαθεί να τα εξάγει, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα.

Μάλιστα, ο υπουργός προανήγγειλε ριζική αλλαγή στο Δημόσιο την οποία θα επιφέρει το Μητρώο πολιτών που ολοκληρώνεται στο τέλος Νοεμβρίο, σημειώνοντας ότι από το Μητρώο Πολιτών θα συνδέονται ουσιαστικά οι 280 βάσεις δεδομένων του Δημοσίου.

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια σημαντική προσπάθεια που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, καθώς μέχρι σήμερα οι βάσεις δεδομένων του δημοσίου δεν συνδέονταν μεταξύ τους, οπότε θα εκλείψουν 11 εκατ. έγχαρτα πιστοποιητικά. «Σε μια τριετία θα έχουμε απαλλάξει την ελληνική νομοθεσία από τα βάρη που κουβαλάει», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τους παιδικούς σταθμούς είπε: «καλύψαμε όλους τους πολίτες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας για να στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς». Αν και, όπως σημείωσε, αυξήθηκαν κατά 4.000 τα πιαδιά που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς υπάρχουν και άλλες ανάγκες.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν δήμοι που δεν έχουν υποδομές για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν γονείς που έχουν λάβει voucher αλλά δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν. Ανέφερε ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα συγκεντρωθούν τα στοιχεία για τα voucher που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ή και για αδιάθετα voucher και θα αναζητηθεί λύση.

Δεσμεύθηκε ότι του χρόνου δεν θα υπάρχει δήμος που δεν θα διαθέτει ΚΔΑΠ ή ΚΔΑΠ για ΑμεA.

Keywords
Τυχαία Θέματα