Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο Βέλιου – Πιθανή και η εκταφή της σορού

14:01 13/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με τον θάνατο του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι το ενδεχόμενο της υποβοηθούμενης ευθανασίας (συμμετοχής σε αυτοκτονία) με τη χορήγηση ειδικής ένεσης στον Βέλιο.

Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις πως έλαβε ένεση προκειμένου να επισπεύσει τον θάνατο του δημοσιογράφου, δεν αποκλείεται ο δικαστικός λειτουργός να

δώσει εντολή εκταφής της σορού του προκειμένουν να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, καθώς οι αστυνομικοί που έσπευσαν στον τόπο διαμονής του Αλέξανδρου Βέλιου δεν σχημάτισαν δικογραφία για αυτοκτονία και δεν παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Αναμένεται οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση να καλέσουν τον γιατρό που φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα φίλου και συναδέλφου του Αλέξανδρου Βέλιου, να του είχε υποσχεθεί βοήθεια με ειδική ένεση για την ευθανασία, όπως επιθυμούσε ο 63χρονος δημοσιογράφος. Το ίδιο θα γίνει με δημοσιογράφους με τους οποίους ο Αλέξανδρος Βέλιος βρισκόταν σε επαφή το τελευταίο χρονικό διάστημα, με άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος και με τη σύζυγό του.

Αν κριθεί πως ο Βέλιος έλαβε βοήθεια για να πεθάνει όποτε επιθυμούσε, τότε δεν αποκλείεται να κριθεί αναγκαία η εκταφή της σορού ώστε να διαπιστωθεί αν είχε λάβει κάποια φαρμακευτική ή άλλη ουσία που προκάλεσε ή επέσπευσε τον θάνατό.

Αφορμή για τη διαταγή της προκαταρκτικής εξέτασης ήταν το κείμενο δημοσιογράφου, φίλου του Αλέξανδρου Βέλιου, που αναφερόταν στη διαδικασία που οδήγησε στον θάνατο του Αλέξανδρου Βέλιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα