Προεκλογική τηλεμαχία στη Μ. Βρετανία απούσης της Τερέζα Μέι (ΒΙΝΤΕΟ)

13:37 1/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Τηλεοπτικό debate διοργανώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία από το BBC ενόψει των εκλογών στις 8 Ιουνίου, αλλά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποφάσισε να απέχει, με αποτέλεσμα η απουσία της να μονοπωλήσει τους αρχηγούς ΤΩΝ έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης που επιδόθηκαν σε εξακοντισμό κατηγοριών εναντίον της.

Την παράταξη των Συντηρητικών εκπροσώπησε η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, η οποία προσπάθησε να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης ενώ πριν από

τρεις ημέρες πέθανε ο πατέρας της.

Ερωτώμενη για τις περικοπές στη χρηματοδότηση δημοσίων υπηρεσιών, η κυρία Ραντ απάντησε ότι για τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών και την ευημερία των πολιτών απαιτείται μία ισχυρή οικονομία.

«Αυτό απαιτεί δύσκολες αποφάσεις που κανένα από τα υπόλοιπα παρόντα κόμματα δεν είναι διατεθειμένο να πάρει» είπε και επεσήμανε ότι οι λογομαχίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αποδεικνύουν πως μία κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν θα ήταν ένας «συνασπισμός του χάους».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών σχολίασε ότι μία νέα πενταετία διακυβέρνησης των Συντηρητικών θα σημάνει νέες περικοπές στις δαπάνες για την εκπαίδευση, την υγεία και την αστυνομία με την κυρία Ραντ να τον κατηγορεί για τις υποσχέσεις του περί αύξησης φόρων και κρατικών δαπανών κάνοντας λόγο για ένα «μαγικό χρηματόδεντρο».

Η Κάρολαϊν Γκριν των Πρασίνων κατηγόρησε την κυρία Ραντ για «προσβολή» των πιο αδύναμων στη βρετανική κοινωνία με τις θέσεις της για τους δικαιούχους επιδομάτων.

Ο Πολ Νάταλ του UKIP επικεντρώθηκε στη μετανάστευση, κάνοντας λόγο για «μη βιώσιμα επίπεδα». Υποστήριξε ότι το κόμμα του θα υιοθετούσε ένα σύστημα αξιολόγησης επίδοξων μεταναστών ανάλογα με την επαγγελματική τους ειδίκευση, ανάλογο με αυτό της Αυστραλίας.

Ο Τιμ Φάρον των Φιλελεύθερων Δημοκρατών κατηγόρησε την κυβέρνηση και το UKIP για «δαιμονοποίηση» των μεταναστών και για την επιλογή του «σκληρού» Brexit.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP) στη Βουλή των Κοινοτήτων Άνγκους Ρόμπερτσον αναφέρθηκε στις αμφιλεγόμενες προτάσεις που περιέχονται στο μανιφέστο των Συντηρητικών για τον τρόπο κάλυψης του κόστους της κοινωνικής περίθαλψης ιδιωτών και για την αυστηροποίηση των κριτηρίων διάθεσης του χειμερινού επιδόματος θέρμανσης σε συνταξιούχους.

Στο debate συμμετείχε και η Λιάν Γουντ του ουαλικού κόμματος, Plaid Cymru.

Keywords
Τυχαία Θέματα