Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι δύσκολα θα προσφέρουν καλύτερη πρόταση για το χρέος

12:14 1/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις τονίζουν πως η Ελλάδα δεν θα λάβει πρόταση για βελτιωμένο πακέτο ελάφρυνσης του χρέους τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Oι πιστωτές της Ευρωζώνης είναι απίθανο να δεσμευτούν σε συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης πέρα από τη δυνατότητα 15ετούς επέκτασης των δανείων στήριξης, η οποία τέθηκε επί τάπητος και στην προηγούμενη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας.

«Αυτό που η ελληνική

κυβέρνηση ζητεί είναι η σαφήνεια σχετικά με το ζήτημα του χρέους, και αυτό δεν ήταν στο τραπέζι» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη χθες, ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας προειδοποίησε ότι η οικονομία στην Ελλάδα «δεν μπορεί να αντέξει την αβεβαιότητα ενός ακόμη έτους για το αν θα υπάρξουν κάποια μέτρα για το χρέος».

Οι ελπίδες για μια συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση δόσης για την κάλυψη αποπληρωμή του χρέους τον Ιούλιο τώρα ορίστηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, τις 15 Ιουνίου.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις αντί στην περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε από την πλευρά του επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα