Προειδοποιήσεις από Τουρκία: Ή πλήρη ένταξη ή δεν τηρούμε τη συμφωνία

14:22 19/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε νέες προειδοποιήσεις προχώρησε η Τουρκία προς την ΕΕ σχετικά με την προσφυγική συμφωνία σε περίπτωση που δεν υπάρξει πλήρης ένταξή της ως κράτος μέλος.

Όπως τόνισε ο ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, η Τουρκία θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφορετική από την πλήρη ένταξή της στο μπλοκ ως κράτος μέλος, τονίζοντας ότι με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση δεν έχουν λόγο να τηρήσουν την προσφυγική συμφωνία.

«Όπως και να αποκαλείται,

προνομιακή εταιρική σχέση ή συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, μια τέτοια πρόταση δεν θα την εξετάσει καν η Τουρκία» είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός.

Ο Τσελίκ ανέφερε την πιθανότητα μιας προνομιακής εταιρικής σχέσης μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ και παράλληλα κατήγγειλε ότι η ΕΕ δεν τηρεί όλους τους όρους της συμφωνίας που έχει συνάψει με την Τουρκία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

The post Προειδοποιήσεις από Τουρκία: Ή πλήρη ένταξη ή δεν τηρούμε τη συμφωνία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα