Από τη Δευτέρα έρχεται η ψυχρή εισβολή από τη Β. Ευρώπη

13:12 19/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το σαββατοκύριακο ενώ από Δευτέρα αναμένεται η ψυχρή εισβολή από τη Βόρεια Ευρώπη όπου η «Φρειδερίκη» προκαλεί χάος.

Από Σάββατο πρωί έντονες βροχοπτώσεις θα επικρατήσουν σε Επτάνησα, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα αλλά και σε περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ ο καιρός θα είναι άστατος.

Επίσης υπάρχει πιθανότητα για τοπικές

καταιγίδες σε περιοχές της Θράκης, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια και τους 17 με 18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ στην Κρήτη τοπικά θα αγγίξει και τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια παράλια.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Επίσης, θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα αλλά θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές.

Την Κυριακή θα εκδηλωθεί έντονη κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχοπτώσεις που τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα διότι ιδιαιτέρως στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της επικράτειας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βροχές αναμένονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλες σχεδόν τις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα, ενώ στις βορειοδυτικές περιοχές θα χιονίσει κατά περιόδους ακόμη και πάνω από τα 700 μέτρα.

Από Δευτέρα αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με την εισβολή των ψυχρών αέριων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη οπότε αναμένεται παγωνιά και θυελλώδεις άνεμοι.

The post Από τη Δευτέρα έρχεται η ψυχρή εισβολή από τη Β. Ευρώπη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα