Πριν από 18 χρόνια σίγησε η φωνή της Ρίτας Σακελλαρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

11:30 6/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Στα 64 της χρόνια και χτυπημένη από καρκίνο έφυγε από τη ζωή μία από τις σπουδαιότερες φωνές της Ελλάδας, η Ρίτα Σακελλαρίου.

Γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης στις 22 Νοεμβρίου 1934. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη λαϊκή συνοικία των προσφυγικών των Ταμπουρίων στο Κερατσίνι. Έχασε τον πατέρα της στον εμφύλιο πόλεμο και αναγκάστηκε να παντρευτεί. Από τον γάμο της απέκτησε δυο

παιδιά.

Την πρώτη της εμφάνιση έκανε στο Πέραμα όπου την άκουσε ο Στέλιος Χρυσίνης, που της έγραψε τα πρώτα της τραγούδια. Αργότερα συνεργάστηκε με τους Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου.

Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήταν το τραγούδι «Ιστορία μου, Αμαρτία μου» που την έκανε πρώτο όνομα. Γνωστά τραγούδια της είναι επίσης τα «Αν κάνω άτακτη ζωή», «Αυτός, ο άνθρωπος αυτός», «Σώσε με», «Μια ζωή πληρώνω» και άλλα.

Το 1998 συμμετείχε στη σειρά του Mega, Δύο Ξένοι.

Το βράδυ πριν πεθάνει ζήτησε από τον Λάκη Κορρέ, να της βάψει τα νύχια, στο δεξί της χέρι. Σαν να μην την αφορούσε ο θάνατος, σαν να μην τον φοβόταν. Τελευταία φράση της ήταν «Αχ Λάκη, κι είχα τόσα ακόμη να κάνω!». Έφυγε από τη ζωή στις 6 Αυγούστου του 1999.

Στοιχεία από τη Βικιπαίδεια

Keywords
Τυχαία Θέματα