Πρίγκιπας Κάρολος: Η Ελλάδα είναι στο αίμα του

10:05 8/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Για τρεις ημέρες θα βρεθούν στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας: Την Τετάρτη 9 Μαΐου αναμένεται στην Αθήνα ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα

της Κορνουάλης, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το Προεδρικό Μέγαρο, «ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, oι Α.Β.Υ. ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από την 9η έως και την 11η Μαΐου, τρέχοντος έτους».

Το πριγκιπικό ζεύγος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Τετάρτη 9 Μαΐου και ώρα 14:50. Μετά την άφιξή τους θα μεταβούν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 20.30 το πριγκιπικό ζεύγος θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πρωί της Πέμπτης ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ στη συνέχεια μαζί με την Καμίλα θα καταθέσουν στεφάνι στο Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου. Στον Πειραιά αναμένεται να επισκεφθεί και το «Αβέρωφ», ενώ η Καμίλα αναμένεται να δώσει «το παρών» στο «Μουσείο Μπενάκη», έέπιτα από πρόσκληση της συζύγου του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφθεί τη Μονή Καισαριανής αλλά και κέντρο που προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Την Παρασκευή το πριγκιπικό ζεύγος θα ταξιδέψει στην Κρήτη.

Στο μεταξύ λίγες ημέρες πριν από την άφιξή τους στην Αθήνα, ο πρίγκιπας Κάρολος απηύθυνε μήνυμα φιλίας μέσω δηλώσεών του στην «Καθημερινή» λέγοντας: «Εκτός των άλλων, η Ελλάδα είναι στο αίμα μου και ήμουν επί μακρόν γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της, καθώς και ιδιαίτερα τυχερός που έχω επισκεφθεί μερικά από τα πιο όμορφα και μοναδικά μέρη της».

«Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα και πολλοί Έλληνες περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, θέλησα να βρω έναν τρόπο, έστω μικρό και περιορισμένο, για να βοηθήσω τους νέους στη χώρα να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους, είτε μέσω επαγγελματικής κατάρτισης, είτε στηριζόντάς τους για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Με αυτό το θέμα ασχολείται η φιλανθρωπική μου οργάνωση Prince’s Trust εδώ και σαράντα δύο χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα στο εξωτερικό. Συναισθανόμενος τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες, σκέφτηκα ότι, ίσως, η εμπειρία που έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσε να φανεί κατά κάποιο τρόπο χρήσιμη για να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που έχει μπροστά της αυτή η τόσο ξεχωριστή χώρα» πρόσθεσε.

The post Πρίγκιπας Κάρολος: Η Ελλάδα είναι στο αίμα του appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα