Πούτιν: Δεν έχω ενημέρωση για αποχώρηση Αμερικάνων από Συρία

16:42 8/10/2019 - Πηγή: Aixmi

Πλήρη άγνοια για τις εξελίξεις στη βόρεια Συρία δηλώνουν οι Ρώσοι, τονίζοντας ότι δεν ενημερώθηκαν από τους Αμερικάνους για την απόφαση να αποσύρουν στρατεύματά τους, αλλά και από τους Τούρκους για τις δικές τους προθέσεις.

«Κανείς δεν μας ενημέρωσε», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι είδους στρατεύματα αποχωρούν από εκεί, πόσα είναι αριθμητικά και αν αποχωρούν. Υπήρξαν διάφορες δηλώσεις περί αποχώρησης στρατευμάτων από διάφορα μέρη του κόσμου, οι οποίες στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκαν. Γι’ αυτόν τον λόγο παρακολουθούμε

πολύ προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματ, με ένα tweet: «Έφθασε ο καιρός για μας να βγούμε από αυτούς του ανόητους ατελείωτους πολέμους … και να φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω», έγραψε, δίνοντας έτσι πράσινο φως στους Τούρκους να εισβάλουν στη βόρεια Συρία.

Η κίνηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ, καθώς εγκαταλείπονται στο έλεος του Ταγίπ Ερντογάν οι Κούρδοι της Συρίας, που απετέλεσαν πιστούς συμμάχους της Ουάσινγκτον στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του ISIS. Εκτός από τους Δημοκρατικούς, ξεσηκώθηκαν και Ρεπουμπλικάνοι -κάποιοι εκ των οποίων είναι σταθεροί υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ, ο οποίος αναγκάστηκε σε διορθωτικές δηλώσεις για να ρίξει τους τόνους.

The post Πούτιν: Δεν έχω ενημέρωση για αποχώρηση Αμερικάνων από Συρία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα