Κουρδικές θέσεις στη Συρία έπληξε το πυροβολικό της Τουρκίας

10:34 8/10/2019 - Πηγή: Aixmi

Θέσεις κουρδικών ένοπλων ομάδων που ανήκουν στην αντικυβερνητική συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Ράκας, έπληξε το βράδυ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο συριακός ραδιοφωνικός σταθμός Σαμ.

Ειδικότερα, τουρκικά πυροβόλα φαίνεται ότι στοχοθέτησαν κουρδικές θέσεις ανατολικά της πόλης Ταλ Αμπιάντ. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.

Ο γγ του ΟΗΕ καλεί «όλα τα μέρη» να ασκήσουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στη Συρία.

Είχε

προηγηθεί νωρίτερα χθες, πλήγμα από αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον κουρδικού κέντρου διοίκησης στην πόλη Μαλικίγια, στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Μαγιαντίν.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Χαντάθ ανέφερε ότι έγιναν επίσης αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, όχι μακριά από το σημείο διέλευσης Σεμάλκα. Δύο γέφυρες καταστράφηκαν σε αυτόν τον βομβαρδισμό.

Το Ιράν εμφανίζεται αντίθετο στη στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη Συρία.

The post Κουρδικές θέσεις στη Συρία έπληξε το πυροβολικό της Τουρκίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα