Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Ρέντσι – Επανεκλέχθηκε στην ηγεσία των Δημοκρατικών με 70%! (BINTEO)

11:32 1/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Με ένα χειρόγραφο σημείωμά του στο προφίλ του στο facebook o Ματέο Ρέντσι ευχαριστεί μέσα από την καρδιά του όσους τον εξέλεξαν εκ νέου στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος! Ο Ιταλός τέως πρωθυπουργός έκανε την έκπληξη κι απέδειξε στους επικριτές του ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει πετυχαίνοντας ολική επαναφορά και συγκεντρώνοντας περισσότερες από το 70% των προτιμήσεων για την ηγεσία του κόμματός του.

Στις κάλπες προσήλθαν 2 εκατομμύρια μέλη του κόμματος, λιγότεροι από τα 2,8

εκατ. του 2013, ενώι από αυτά το διπλάσιο από το απαιτούμενο, περίπου ένα εκατομμύριο, ψήφισαν τον Ματέο Ρέντσι. Οι αντίπαλοί του υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο και περιφερειάρχης της Απουλίας Μικέλε Εμιλιάνο συγκέντρωσαν περίπου 21% και 8% αντίστοιχα, προσφέροντας μία συγκλονιστική νίκη στον τέως πρωθυπουργό.

Ο ίδιος ο Ρέντσι υποδέχθηκε τα αποτελέσματα με ενθουσιασμό και απηύθυνε ομιλία στους χιλιάδες συγκεντρωμένους στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στη Ρώμη. «Σήμερα ήταν γιορτή της Δημοκρατίας, η σχέση μας με τον λαό αποτελεί και τη μοναδικότητά μας. Η εναλλακτική στον λαϊκισμό και στη γραφειοκρατία είναι η Δημοκρατία» είπε μεταξύ άλλων.Όσο για τις ανησυχίες ότι η επανεκλογή του θα προκαλέσει πρόβλημα στον πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι στελέχη του κόμματος διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει καμία αναστάτωση.

Ο Ρέντσι νίκησε σε παραδοσιακά αριστερές περιοχές, όπως η περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνα, αν και υπάρχει μεγάλη μείωση του ποσοστού σε σύγκριση με το 2013 στις περιοχές της Εμίλια Ρομάνα, Τοσκάνη, Πιεντμόντ, Ούμπρια και σε πόλεις όπως η Τζένοα και η Φλωρεντία. Στην Εμίλια-Ρομάνα ψήφισαν 200.000 άτομα, οι μισοί από το 2013.

Ξεκινώντας την καμπάνια του έλεγε ότι θέλει να τα αλλάξει όλα. Και τα μέλη του έδωσαν τη δυνατότητα. Μάλιατα, υιοθετεί πλέον δύο νέα συνθήματα «ταπεινότητα» και «ευθύνη» και ετοιμάζεται να επανέλθει φέροντας και ανανεωτική δύναμη μαζί του.

Πηγή φωτό: Ansa

Keywords
Τυχαία Θέματα