Ποιος μπορεί να σώσει τον άρρωστο Παναθηναϊκό;

00:02 4/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Άκουσα τον Μαρίνο Ουζουνίδη, προπονητή του καταρρέοντος οικονομικά και διοικητικά Παναθηναϊκού, να λέει μετά τη νίκη στη Λεωφόρο επί του ΠΑΣ Γιάννινα «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρατήσει την ομάδα. Την ομάδα θα την κρατήσει ο κόσμος».

Ομολογώ ότι προβληματίστηκα. Ο Ουζουνίδης είναι σοβαρός άνθρωπος και εκείνος που στηρίζει ακόμη την ομάδα. Αν έπαιρνε το καπέλο του και έφευγε το ιστορικό σωματείο θα κατέρρε, χωρίς αμφιβολία.

Ποιος είναι, αλήθεια, ο κόσμος αυτός; Και τι μπορεί να

κάνει; Μήπως εννοεί τα εκατομύρια των «πράσινων» φιλάθλων σε όλη τη χώρα; Και φαντάζεται ότι θα γίνει κάποιου τύπου έρανος για να συγκεντρωθεί ποιο ποσό; Ή μήπως αναφέρεται στους οπαδούς της Θύρας 13, οι οποίοι θα κάνουν κάτι «μαγικό» για να κρατήσουν όρθιο τον σύλλογο;

Αν έχει κατά νου το πρώτο σενάριο μάλλον αυταπάται. Όσα και αν συγκεντρωθούν, στους σημερινούς δίσεκτους καιρούς, δε θα φτάσουν ούτε για «ζήτω». Τα χρέη ξεπερνούν τα 50 εκατομύρια ευρώ.

Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι ως «κόσμο» του Παναθηναϊκού θεωρεί τους χουλιγκάνους της Θύρας 13. Εκείνους που πιατεύουν πως μπορούν να κάνουν κουμάντο, όχι μόνο ανεβάζοντας και κατεβάζοντας παίκτες και προπονητές, αλλά και αποφασίζοντας ποιος θα είναι ιδιοκτήτης και ποιος όχι.

Το πανό που είχαν ανεβάσει στο γήπεδο τα έλεγε όλα. «Δεν θα μας τελειώσεις εσύ, θα σε τελειώσουμε εμείς». Ούτε λέξη για τον Παναθηναϊκό. Μόνο το μήνυμα προς τον Γιάννη Αλαφούζο ότι εκείνοι είναι η εξουσία. Και, προφανώς, μήνυμα και προς τον επόμενο -αν υπάρξει- ότι η Θύρα 13 διοικεί, να μη νομίζει άλλα δηλαδή…

Επειδή ήμουν στο γήπεδο άκουσα και τα συνθήματά τους. Εμμετικές επιθέσεις στον Αλαφούζο, που μπορεί να απέτυχε, έβαλε όμως από την τσέπη του 40 εκατομύρια ευρώ την τελευταία πενταετία. Και χυδαία λόγια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και την οικογένειά του, που προσέφερε στον σύλλογο πάνω από 300 εκατομύρια ευρώ σε 30 χρόνια και αμέτρητες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός είναι βαριά άρρωστος, λοιπόν. Δεν τηρούνται κανόνες, ούτε μένει ο καθένας στο ρόλο του. Η μήτρα που γέννησε το κακό ήταν οι τυχοδιωκτικές ενέργειες εκείνων που έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα το 2008 για να φύγει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, φουσκώνοντας τα μυαλά και τις τσέπες των χουλιγκάνων.

Τους αφιόνισαν και τους χρησιμοποίησαν σαν «πιστόλια». Έκτοτε ζουν μέσα σε μια ψευδαίσθηση παντοδυναμίας, πιστεύοντας ότι μπορούν να πετύχουν τα πάντα και να ανατρέψουν τα πάντα. Στο μεταξύ, όμως, εκείνοι που τους έκαναν «πιόνια» τους, λάκισαν και τους άφησαν στις φαντασιώσεις τους.

Συμπερασματικά, πολύ φοβάμαι ότι με αυτό το κλίμα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ρισκάρουν τα χρήματα και τη φήμη τους άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα. Και ο «κόσμος», στον οποίο αναφέρεται ο Ουζουνίδης, δεν υπάρχει έτσι όπως τον φαντάζεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα