Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν απ’ τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

19:25 16/4/2012 - Πηγή: Aixmi

Οι λίστες των υποψηφίων της ΝΔ θα ανακοινωθούν, τελικά, αύριο από τον Αντώνη Σαμαρά και θα περιλαμβάνουν γνωστές υποψηφιότητες αλλά και ηχηρά ονόματα.

Στην Α΄Αθηνών έχει ήδη μετακομίσει η Όλγα Κεφαλογιάννη από το Ρέθυμνο. Επίσης, έδρες αναμένεται να διεκδικήσουν οι Βασίλης Κικίλιας, Νότης Μηταράκης, Ευγενία Τσουμάνη αλλά και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Με αξιώσεις δίνει τη μάχη ο διπλωματικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Ανδρέας

Ψυχάρης, που ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα το Φεβρουάριο.

Όλα δείχνουν πως η Μαριέττα Γιαννάκου θα μείνει στην Ευρωβουλή.

Στη Β΄ περιφέρεια Αθηνών συγκεντρώνονται “αστέρες” και βουλευτές που μετακομίζουν από άλλες περιφέρειες. Δεν θα είναι υποψήφια η Βασιλική Τζότζολα. Αντίθετα, έδρες διεκδικούν ο πρώην ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης, η δημοσιογράφος Άννα Καραμανλή, η πρώην βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, και οι βουλευτές Θανάσης Γιαννόπουλος και Ευάγγελος Αντώναρος, που μετακομίζουν από τη Φθιώτιδα και το Επικρατείας αντίστοιχα.

Αστέρα του ποδοσφαίρου υποψήφιο θα έχει και η Β΄Πειραιώς, τον Τάσο Μητρόπουλο.

Εκεί κατεβαίνει και ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Στην Α΄Πειραιώς θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα του καθηγητή και νυν αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του οικονομολόγου Κώστα Κατσαφάδου, του πρώην περιφερειάρχη Σπύρου Σπυρίδωνος και του Νίκου Βλαχάκου -αδελφού του αξιωματικού που χάθηκε στα Ίμια πάνω στο καθήκον.

Στο υπόλοιπο Αττικής θα είναι υποψήφιος ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, ενώ αύριο  θα γίνει η επανένταξη του Γιώργου Βλάχου.
Στη λίστα θα είναι, ακόμη, ο Πέτρος Δούκας. Υποψήφιοι θα είναι εκεί ο Πάνος Λειβαδάς και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Κατσιγιάννης.

Στη Βόρεια Ελλάδα, στο Κιλκίς, θα είναι υποψήφιος ο Σάββας Τσιτουρίδης, στην Πέλλα ο Διονύσης Σταμενίτης, σύζυγος της στενής συνεργάτιδαςτου Αντώνη Σαμαρά, Γεωργίας Γκίκα, στη Α΄Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Πανοζάχος -πρώην περιφερειάρχης- και ο επιχειρηματίας Στράτος Σιμόπουλος, στη Φλώρινα ο πρώην περιφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου και στον Έβρο ο Άκης Γεροντόπουλος.

Στη Θεσσαλία, στη Λάρισα, θα δοθεί μάχη για την έδρα του Χρήστου Ζώη από τους Αχιλλέα Βουνάτσο και Μαίρη Καμηλαράκη, στη Μαγνησία θα είναι υποψήφια η πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή ενώ δεν θα είναι υποψήφιος στα Τρίκαλα ο παραιτηθείς βουλευτής Νίκος Λέγκας. Έδρα θα διεκδικήσουν εκεί ο Ηλίας Βλαχογιάννης και ο Κώστας Σκρέκας, γιος του νυν βουλευτή.

Στην Πελοπόννησο, υποψήφια θα είναι στην Αχαΐα η Νατάσα Ράγιου  στη Λακωνία η Φεβρωνία Πατριανάκου και στην Κορινθία ο Χρίστος Δήμας, γιός του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της ΝΔ Σταύρου Δήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα