Πογκρόμ κατά στρατιωτικών και στα κατεχόμενα με μήνυμα Ερντογάν

20:15 15/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε συλλήψεις 9 ανώτατων αξιωματικών του στρατού προχώρησε ο τουρκικός στρατός στα κατεχόμενα, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν επιστρέφουν με στρατιωτικά ελικόπτερα για την Άγκυρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κιπρίς Ποστασί», οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ενάντια στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν,

ενώ γίνονται έφοδοι και εκτεταμένες έρευνες στις οικίες τους.

Την είδηση επιβεβαιώνουν στο SigmaLive, κύκλοι από το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας.

Ανώτατες πηγές του Υπουργείου Άμυνας, αναφέρουν ότι τέτοιες ενέργειες είχαν πραγματοποιηθεί και τις προηγούμενες εβδομάδες στα κατεχόμενα, αλλά οι περισσότερες δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Ο Ερντογάν, έχοντας ένα πολύμηνο αίσθημα καταδίωξης, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, κάνει τα πάντα για να ελέγξει τις ένοπλες δυνάμεις εκτός κι εντός Τουρκίας», αναφέρουν.

Τονίζουν, δε, ότι το timing των συλλήψεων είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς βρισκόμαστε λίγες ημέρες μετά τη διάσκεψη της Γενεύης και λίγες ημέρες πριν την έναρξη των συνομιλιών των τεχνοκρατών στις 18 Ιανουαρίου, με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή.
Επί της ουσίας, ο Τούρκος Πρόεδρος στέλνει κι ένα μήνυμα, ξαφνιάζοντας τον Μουσταφά Ακιντζί και ουσιαστικά καθιστώντας σαφές ότι η Τουρκία είναι παρούσα στο νησί, ανεξαρτήτως των Αρχών του ψευδοκράτους.

Εξάλλου, χαρακτηριστικό του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί στα κατεχόμενα, είναι ότι ο τουρκοκυπριακός Τύπος, με κάποιες εξαιρέσεις, τηρεί σιωπή ασυρμάτου αναφορικά με τα συμβάντα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες οι συλληφθέντες θα περάσουν από ανάκριση, με τους ανακριτές να προσπαθήσουν να αποσπάσουν πληροφορίες για τη δράση των «τρομοκρατών» της οργάνωσης Γκιουλέν επί κυπριακού εδάφους, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθούν στο δικαστήριο για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Πηγή: sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πογκρόμ, Ερντογάν,pogkrom, erntogan