Πλημμύρες στη Φθιώτιδα – Αγωνία για ζευγάρι ηλικιωμένων

11:31 30/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και μαγαζιά δέχθηκε η Πυροσβεστική στην περιοχή της Λοκρίδας ενώ κάτοικοι του Θεολόγου δήλωσαν στο lamiareport.gr, «τόση βροχή δεν έχουμε ξαναδεί. Άνοιξαν οι ουρανοί για πολλές ώρες. Μετά τα μεσάνυχτα δυνάμωσε επικίνδυνα και ο αέρας. Πλημμύρισαν πολλά σπίτια και μαγαζιά. Αυτοκίνητα «έμειναν» μέσα στο δρόμο, από τα νερά. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα….».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λοκρίδα ενισχύθηκαν και από άλλες περιοχές για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην

περιοχή του Θεολόγου και στη Μαλεσίνα, όμως συμβάντα υπήρξαν και στις Λιβανάτες, την Αρκίτσα, την Αταλάντη, την Τραγάνα και αλλού.

Σε μια περίπτωση στον Θεολόγο οι πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφέρουν με το όχημά τους μια οικογένεια, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ακινητοποιήθηκε μέσα στο δρόμο.

Στην Κυρτώνη πάνω από την Αταλάντη οι πυροσβέστες του τοπικού κλιμακίου έψαχναν για περισσότερες από πέντε ώρες ένα ζευγάρι Αμερικανών που είχε χαθεί με το αυτοκίνητό του στο όρος Χλωμό. Τελικά τους εντόπισαν σώους και τους οδήγησαν σε ασφαλές σημείο.

Οι επιχειρήσεις για κοπές δέντρων που έπεσαν από το δυνατό αέρα και οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα συνεχίζονταν έως ώρες στη Λοκρίδα, όπου έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα ξεκίνησε να βρέχει και πάλι δυνατά.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Φθιώτιδας έπεσε επίσης πολύ νερό, ωστόσο δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε σοβαρά τροχαία ατυχήματα, εκτός από κάποιες πτώσεις δέντρων.

Πηγή: lamiareport.gr

The post Πλημμύρες στη Φθιώτιδα – Αγωνία για ζευγάρι ηλικιωμένων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα