Πέτσας: Και το Πάσχα μένουμε σπίτι- Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς

13:40 14/4/2020 - Πηγή: Aixmi

Το πλαίσιο των μέτρων που θα ισχύσουν τις ημέρες του Πάσχα ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ο κ.Πέτσας υπογράμμισε πως τις ημέρες του Πάσχα οι πολίτες πρέπει να μείνουν σπίτι, καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια και ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται τέτοια βεβαίωση

μετακίνησης. «Δεν έχει αυτή τη στιγμή και δεν θα υπάρξει ούτε στο μέλλον πεδίο στο έντυπο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων, που να προβλέπει επίσκεψη στον φίλο, στον γείτονα ή στον συγγενή. Ακολουθούμε μία από τις έξι επιλογές που υπάρχουν στο έντυπο όταν χρειάζεται να μετακινηθούμε, όπως για παράδειγμα στο φαρμακείο ή το σούπερ μάρκετ. Επομένως, μένουμε στο σπίτι αυτές τις ημέρες. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε με τόσο κόπο τις προηγούμενες εβδομάδες για να μπορέσουμε προς το τέλος του Απρίλη να είμαστε σε θέση να δούμε ένα σχέδιο, που θα ξεδιπλωθεί, μιας σταδιακής, μακρόσυρτης επανόδου στην κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επεσήμανε πως εξακολουθεί να εξεταζεται η έσχατη λύση του μέτρου απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, μέτρο που όμως θα ισχύσει εφόσον παρουσιαστούν φαινόμενα μη συμμόρφωσης με τα μέτρα με κίνδυνο την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε δε πως οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν ανταποκριθεί στα μέτρα και «αυτό πιστεύουμε ότι θα κάνουν και τώρα, έτσι ώστε να μην πετάξουμε ό,τι κερδίσαμε με τόσο κόπο. Άρα, μένουμε στο σπίτι μας και θα έχουμε όλο τον χρόνο να γιορτάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα το επόμενο χρονικό διάστημα», κατέληξε.

The post Πέτσας: Και το Πάσχα μένουμε σπίτι- Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα