Κορονοϊός: Στους 101 οι νεκροί στη χώρα μας

13:25 14/4/2020 - Πηγή: Aixmi

Τη μάχη με τον θάνατο έχασε μια 96χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν από τις 5 Απριλίου στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Με τον θάνατό της ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό ανήλθε στους 101.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία θανάτου ήταν σηπτική καταπληξία, ενώ η γυναίκα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.
Στο μεταξύ ένας άνδρας 84 ετών, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Αττικόν, ήταν ο 100ός νεκρός στη χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού.
Νωρίτερα

χθες το απόγευμα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας είναι 31 και τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 2.145.
Όπως ανέφερε, το 25,8% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 40% σχετίζεται με ήδη γνωστό κρούσμα.
73 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ συνολικά έχουν ληφθεί 43.417 κλινικά δείγματα.
Παράλληλα, ανέφερε πως μετά από λοίμωξη οι περισσότεροι θα έχουν κάποιο βαθμό ανοσίας που θα κρατήσει ένα έτος με πιθανή μείωση μετά. Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα επαναλοίμωξης. Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως ασθενείς που βρέθηκαν ξανά θετικοί, θα διερευνηθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

The post Κορονοϊός: Στους 101 οι νεκροί στη χώρα μας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα