Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει πορεία, αλλά πάει πού;

19:31 18/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Συντακτικό συνέδριο τον Φεβρουάριο, με στόχο την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και την επανατοποθέτησή του στον ιδεολογικό και πολιτικό χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας από τον οποίο έχει αποκοπεί πλήρως, εξήγγειλε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Έχοντας περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση το άλλοτε κραταιό κόμμα (σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου

εκλεγόταν πρωθυπουργός), αναζητεί τη χαμένη ταυτότητά του και κάποιες κοινωνικές ομάδες να εκπροσωπήσει. Η υιοθέτηση ακραίων φιλελεύθερων θέσεων -ως αποτέλεσμα της άθλιας διακυβέρνησης του νεότερου Παπανδρέου- το αποξένωσε από την Κεντροαριστερά και τη μικροαστική θάλασσα που εξέφρασε επί δεκαετίες.

Τι επιδιώκει τώρα ο Βενιζέλος;

– «Τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία, χωρίς μηχανισμούς και αγκυλώσεις, χωρίς παραγοντισμούς, βυζαντινισμούς και, κυρίως, χωρίς προσωπικά ή προσωποκεντρικά χαρακτηριστικά».

– «Την έκφραση των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται ο Σύριζα», (τον κατέταξε στις δυνάμεις τουαριστερού συντηρητισμού που δίνουν μάχη οπισθοφυλακής και  διατήρησης προνομίων).

Απευθύνθηκε σε όλα τα πρόσωπα και τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου της παράταξης, του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, και τα κάλεσε να μπουν ενεργά στην προσυνεδριακή διαδικασία.

Συμπέρασμα; Αντί να αποκηρυχθεί η θανατηφόρα για τη χώρα πορεία του «λεφτά υπάρχουν», συνεχίζεται ο ίδιος δρόμος ως να μην έχει συμβεί τίποτα τα τελευταία 3 χρόνια.
Και αντί να διαχωριστεί το αύριο από τους εκπροσώπους του χθες, τους απευθύνεται προσκλητήριο επιστροφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα