Πέθανε ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος στα 94 του χρόνια

10:43 1/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Στα 94 του χρόνια και μόλις λίγους μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του Μπάρμπαρα Μπους με την οποία ήταν παντρεμένος επί 73 έτη, έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του. Τα τελευταία του χρόνια υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον και μεταφερόταν με αναπηρική πολυθρόνα.

Statement by the Office of George H. W. Bush

on the passing of the 41st President of the United States of America this evening at 10:10pm CT at the age of 94. pic.twitter.com/XUPgha2aUW

— Jim McGrath (@jgm41) December 1, 2018

Το ζευγάρι είχε πέντε παιδιά και 17 εγγόνια.

Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους εννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1924 σε προάστιο της Βοστώνης, στη Μασαχουσέτη. Ο πατέρας του, ο Πρέσκοτ, ήταν ένας επιχειρηματίας, ο οποίος έγινε τραπεζίτης στην Ουόλ Στριτ και αντιπροσώπευσε το Κονέτικατ στην αμερικανική Γερουσία κατά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Ρίγκαν και κατόπιν έγινε ο 41ος πρόεδρος της χώρας. Ορκίστηκε τον Ιανουάριο του 1989 και ηττήθηκε στις εκλογές του 1992 από τον Μπιλ Κλίντον.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ απέστειλε ο νυν πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από το Μπουένος Άιρες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της G20. «Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Μπους ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών»

The post Πέθανε ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος στα 94 του χρόνια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα