Πέθανε ο ήρωας αστυνομικός που προσέφερε όμηρο τον εαυτό του

11:18 24/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Πέθανε ο ηρωικός Γάλλος αντισυνταγματάρχης της χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ, που προσέφερε τον εαυτό του στον Μαροκινό τζιχαντιστή, με αντάλλαγμα να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους που κρατούσε στο σούπερ μάρκετ τής Τρεμπ, στη νότιοδυτική Γαλλία. Αφού πήρε τη θέση των ομήρων, φρόντισε να αφήσει ανοιχτό το τηλέφωνό του πάνω σε έναν πάγκο για να ακούν οι συνάδελφοί του τι συνέβαινε μέσα στο σουπερμάρκετ.

Ο 25χρονος Ρεντουάμ Λακντί τον πυροβόλησε και τον μαχαίρωσε, όταν είδε τους κομμάντος τής γαλλικής αστυνομίας να εισβάλουν

στο χώρο τής ομηρείας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον αξιωματικό δηλώνοντας πως «έπεσε ως ήρωας» και αξίζει «τον σεβασμό και τον θαυμασμό ολόκληρου του έθνους».

Ο Μπελτράμ βοήθησε με τις ενέργειές του να τερματιστεί η τρομοκρατική δράση του ισλαμιστή εξτρεμιστή που άφησε πίσω του τέσσερις -πλέον- νεκρούς και 16 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά. Εντάχθηκε στην αστυνομία το 2001. Έφτασε στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη το 2016 και την 1η Αυγούστου 2017 έγινε αναπληρωτής διοικητής στην ομάδα της χωροφυλακής της Aude. Το 2017 ήταν επικεφαλής μιας άσκησης προσομοίωσης για οργανωμένη επίθεση σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της EDF στο Καρκασόν. Το σενάριο τής άσκησης ηταν προφητικό: τρομοκρατική επίθεση σε σούπερ μάρκετ».

Πέθανε ο ήρωας αστυνομικός που προσέφερε όμηρο τον εαυτό του

The post Πέθανε ο ήρωας αστυνομικός που προσέφερε όμηρο τον εαυτό του appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα