Περιουσία του Δημοσίου 20.000 σπίτια στην Αττική

15:26 12/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Περισσότερα από 20.000 ραβασάκια έχει στείλει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών διεκδικώντας ιδιωτικές περιουσίες εκ μέρους του Δημοσίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας κτηματογράφησης.

Συνολικά, περίπου 20.000 ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ενημερώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι τα σπίτια τους είναι δασικές εκτάσεις και ανήκουν στο κράτος, καθώς μπορεί να εντάχθηκαν σο σχέδιο πόλης αλλά δεν έπαψαν να είναι δημόσια κτήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», κατά κύριο λόγο αυτά τα ειδοποιητήρια αφορούν ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε περιοχές

όπως το Ψυχικό, το Γαλάτσι, η Νέα Ιωνία, το Ν. Ηράκλειο και το Περιστέρι.

Στην περίπτωση του Ψυχικού, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 717 ενστάσεις του Δημοσίου, απέναντι σε αντίστοιχο αριθμό ΚΑΕΚ (πρόκειται για την ταυτότητα που παίρνει κάθε δικαίωμα επί ακινήτου που εγγράφεται στο Κτηματολόγιο). Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο αντιδήμαρχος Τεχνικού Τομέα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, κ. Αλέξανδρος Καριώτης, αποκάλυψε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το τελευταίο διάστημα, δικαστικός κλητήρας μοιράζει στους κατοίκους της περιοχής τις κοινοποιήσεις για την εκδίκαση της ένστασης.

Ένα από τα χιλιάδες ραβασάκια αναφέρει: «Σας αποστέλλουμε αντίγραφο της υποβληθείσας ένστασης από την Υπηρεσία μας στο Κτηματολογικό Γραφείο Ψυχικού Αττικής για ενημέρωσή σας. Προβάλλουμε ίδιο δικαίωμα κυριότητας, καθώς πρόκειται για δάση, δασικές εν γένει και χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν σε σχέδιο πόλης και ενώ απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα, δεν έπαψαν να είναι δημόσια κτήματα, εφόσον δεν έχουν αναγνωριστεί ως ιδιωτικές».

The post Περιουσία του Δημοσίου 20.000 σπίτια στην Αττική appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα