Περίεργη υπόθεση απαγωγής 4χρονης από νηπιαγωγείο της Λευκωσίας

11:26 27/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Με την περυσινή απόπειρα απαγωγής της τετράχρονης από άνδρες που προσέλαβε ο πατέρας της φέρεται να σχετίζεται η υπόθεση απαγωγής της Marie Eleni Grimsrud έξω από νηπιαγωγείο σήμερα το πρωί.

Δύο με τρία άγνωστα πρόσωπα τα οποία φορούσαν κουκούλες στο κεφάλι, άρπαξαν το κοριτσάκι που μόλις είχε κατεβεί από το αυτοκίνητο της μητέρας και αφού μπήκαν σε αυτοκίνητο μάρκας Range Rover μαύρου χρώματος τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η

Αστυνομία κινητοποιήθηκε για να αποτρέψει τυχόν διαφυγή των δραστών μέσω Κατεχομένων ή/και νόμιμων εξόδων από το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com, η απαγωγή φαίνεται να είναι συνέχεια της περυσινής απόπειρας απαγωγής του παιδιού, η οποία είχε αποτραπεί χάρη σε πληροφορίες που είχε μεταβιβάσει η Ίντερπολ.

Η μητέρα είναι Ελληνοκύπρια, ενώ ο πατέρας Νορβηγός. Η μητέρα εξασφάλισε την κηδεμονία του κοριτσιού με απόφαση κυπριακού δικαστηρίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας έχει απορρίψει τρεις εφέσεις του Νορβηγού πατέρα που διεκδικούσε την κηδεμονία της μικρής, με το αιτιολογικό ότι το παιδί ζει στην Κύπρο από τον πρώτο μήνα της γέννησής του

Πριν από ένα χρόνο, την 1 Φεβρουαρίου, τρία άτομα νορβηγικής καταγωγής προσπάθησαν να περάσουν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό την απαγωγή του παιδιού, το οποίο διαμένει με την Ελληνοκύπρια μητέρα του.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί τότε τρεις Νορβηγοί, οι οποίοι είχαν ισχυριστεί στο Δικαστήριο ότι ήρθαν στην Κύπρο με σκοπό να παραλάβουν το αυτοκίνητο του πατέρα και να το μεταφέρουν μέσω κατεχομένων στην Τουρκία κι από εκεί στην Αγγλία. Η Αστυνομία από την πλευρά της αντικρούει τους ισχυρισμούς των υπόπτων, λέγοντας ότι δεν βρέθηκε τίποτε στην κατοχή τους ούτε έγγραφα ούτε κλειδιά που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Τελικά, οι τρεις Νορβηγοί απελάθηκαν από την Κύπρο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια.

Πηγή: philenews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα