Πέντε ονόματα προτείνει ο Μάθιου Νίμιτς για τα Σκόπια

14:44 18/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Πέντε ονόματα φέρεται να πρότεινε ο Μάθιου Νίμιτς στις χθεσινές διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη όσον αφορά στην ονομασία των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναδημοσιεύει το «Βήμα», από τη σκοπιανή ιστοσελίδα «www.MKD.mk», τα ονόματα είναι στα σλαβικά και είναι τα ακόλουθα:
Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας

Μακεδονίας)
Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας)
Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]

Η σύντομη γραφή των ονομάτων προτείνεται αντιστοίχως να είναι Nova Makedonija, Severna Makedonija, Gorna Makedonija, Vardarska Makedonija και Makedonija (Skopje).

Ζήτημα ταυτότητας δεν φαίνεται να υπάρχει στη δέσμη ιδεών Νίμιτς, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο υπάρχει αναφορά στη γλώσσα όπου προτείνεται εναλλακτικά είτε η γραφή «makedonski» είτε μία πιο περιγραφική της ονομασία, πχ «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Νέας Μακεδονίας». Ανάλογη πρόταση υπάρχει και για το θέμα της υπηκοότητας, όπου προτείνεται είτε η σλαβική γραφή «makedonska» είτε η περιγραφή πχ «nationality of the Republika Nova Makedonija».

The post Πέντε ονόματα προτείνει ο Μάθιου Νίμιτς για τα Σκόπια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα