Πέφτουν τα ποσοστά της Λεπέν για τον α’ γύρο

10:55 4/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Μικρή πτώση στην πρόθεση ψήφου για τη Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας BVA.

Η δημοσκόπηση φέρει τη Λεπέν να συγκεντρώνει 26% στον πρώτο γύρο, ποσοστό μειωμένο κατά 1,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την

23η Φεβρουαρίου.

Ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν αύξησε το ποσοστό του τρεις μονάδες, στο 24%.

Ο Φρανσουά Φιγιόν των Ρεπουμπλικανών παρέμεινε στο 19% και κατά συνέπεια οδεύει προς αποκλεισμό από τον δεύτερο γύρο.

Στον δεύτερο γύρο, ο Μακρόν εμφανίζεται να κερδίζει τη Λεπέν με 62% έναντι 38%.

Μια άλλη δημοσκόπηση από την εταιρεία Οdoxa, εμφανίζει τον Μακρόν να κερδίζει τη Λεπέν και στον πρώτο γύρο.

Οι απειλές της ηγέτιδος του Εθνικού Μετώπου στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Ναντ ότι θα τιμωρήσει τους κρατικούς λειτουργούς οι οποίοι επιδίδονται σε «διωγμούς» πολιτικών τους αντιπάλων φαίνεται πως της στοίχισαν σε δημοτικότητα.

«Θέλω να πω στους δημόσιους υπάλληλους από τους οποίους ένα απελπισμένο πολιτικό προσωπικό απαίτησε να χρησιμοποιήσουν τις εξουσίες του κράτους για να παρακολουθούν τους πολιτικούς του αντιπάλους, να οργανώνουν διωγμούς, χτυπήματα κάτω από τη μέση και κρατικές δολοπλοκίες εναντίον τους, να απέχουν από τέτοιες υπερβολές. Σε λίγες εβδομάδες, αυτή η κυβέρνηση θα σαρωθεί στις εκλογές. Αλλά αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αναγκαστούν να αναλάβουν την ευθύνη για τις παράνομες μεθόδους που εφαρμόστηκαν, διότι είναι παράνομες, και ενδέχεται να τους καθιστούν υπεύθυνους», τόνισε η κυρία Λεπέν, που ωστόσο αρνήθηκε να προσέλθει έπειτα από κλήτευση και να καταθέσει για τις κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε παράνομα χρήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να πληρώνει υπαλλήλους της στη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι δύο συνεργάτες της έχουν συλληφθεί γι αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα