Παυλόπουλος σε Σουλτς: Πρώτα ο άνθρωπος και το κοινωνικό κράτος

18:33 4/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της, όπως ακριβώς έχει δεσμευτεί, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά τη συνάντηση τους.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα περνάει μία οικονομική και κοινωνική κρίση, που έχει αγγίξει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, και απηύθυνε έκκληση στον κ.

Σουλτς τα λάθη που υπάρχουν στην εκτέλεση του προγράμματος στήριξης και τα οποία δεν οφείλονται στην Ελλάδα, αλλά σε λάθη υπολογισμών, να διορθωθούν, “προκειμένου κυρίως να στηριχθεί στην Ελλάδα ο άνθρωπος και το κοινωνικό κράτος”.

Ζήτησε την βοήθεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για το ζήτημα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας πως τα σύνορα της Ελλάδας, που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης, θα πρέπει να φυλάσσονται και να προστατεύονται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο.

“Κυρίως όμως, πρέπει μαζί να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο σ” αυτήν την προσφυγική κρίση. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτήν την κρίση, με βάση τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης. Είναι ανάγκη να πάψει αυτό το φαινόμενο: Η Μεσόγειος, το Αιγαίο, οι θάλασσες του φωτός και της ειρήνης δεν μπορεί, και σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτό για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, να είναι θυσιαστήριο της αξίας του Ανθρώπου, νεκροταφείο αθώων ψυχών”, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία.

Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σουλτς διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι δεν υφίσταται πλέον ο κίνδυνος Grexit και η Ελλάδα ανήκει ανεπιστρεπτί στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι η χώρα και το ελληνικό έθνος αντιμετωπίζει προκλήσεις που δεν έχει αντιμετωπίσει κανείς από τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο. “Διότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομική και δημοσιονομική κρίση, η οποία σε συνδυασμό με το Προσφυγικό, δημιουργούν μια δραματική κατάσταση στην Ελλάδα”, όπως τόνισε.

Η Ελλάδα χρήζει αλληλεγγύης και θα την έχει αυτή την αλληλεγγύη, υπογράμμισε ο κ. Σουλτς, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή”. Επισήμανε, δε, πως συμφωνήθηκε ότι “πρέπει όλοι από κοινού να καταβάλουμε προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική και δημοσιονομική κρίση που πλήττει την χώρα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα