«Παρών» από ΔΗΣΥ στην αλλαγή φύλου από τα 15 – Διαφοροποίηση Θεοχαρόπουλου

12:51 10/10/2017 - Πηγή: Aixmi

«Παρών» στο άρθρο 3 που προβλέπει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου υπό προϋποθέσεις από την ηλικία των 15, θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, όπως δημοσιεύει η «Καθημερινή». Η λογική που επικράτησε στην εν εξελίξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι πως πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία της ρύθμισης και διάλογος.

Επεσήμαναν πως αν δεν το

αποσύρει η κυβέρνηση, τουλάχιστον θα πρέπει να το αλλάξει και αντί της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει τη σύσταση διεπιστημονικής Επιτροπής εξέτασης υποθέσεων ανηλίκων, να προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού διατάγματος, το οποίο θα καθορίζει τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τις διαδικασίες, όλα τα σχετικά με το θέμα για την εφαρμογή της ρύθμισης. Εξέφρασαν τέλος τη θέση τους το Προεδρικό Διάταγμα να έρθει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για συζήτηση.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η «Καθημερινή» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της ΔΗΣΥ διαφοροποείται και αναμένεται να ψηφίσει «ναι».

Keywords
Τυχαία Θέματα