Παρέμβαση Τσίπρα στον γενικό γραμματέα τού ΟΗΕ για τούς 2 Έλληνες

19:51 6/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Παρέμβαση στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε ο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας του να μεταφέρει στην τουρκική πλευρά το μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξει ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, τόνισε πως «χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή» και ότι «η Τουρκία

αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθορειακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της».

Η κυβέρνηση περιμένει την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας. Όπως αποφασίστηκε, η όποια παρέμβαση θα έχει κλιμακωτό χαρακτήρα ανάλογα. Αν κροθεί αναγκαίο δεν αποκλείεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είτε με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είτε με τον Τούρκο ομόλογο του Μπιαναλί Γιλντιρίμ.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι έχει υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση της κατάστασης και εξαντλούνται όλα τα διπλωματικά μέσα πίεσης, ώστε η σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών να μην μετατραπεί σε διπλωματικό επεισόδιο.

Παρέμβαση Τσίπρα στον γενικό γραμματέα τού ΟΗΕ για τούς 2 Έλληνες

The post Παρέμβαση Τσίπρα στον γενικό γραμματέα τού ΟΗΕ για τούς 2 Έλληνες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα