«Όχι» στην έκδοση Κούρδου κρατούμενου στην Τουρκία

14:37 6/3/2018 - Πηγή: Aixmi

«Όχι» στην έκδοση του Naci Ozpolat, και του δεύτερου Τούρκου κουρδικής καταγωγής, ο οποίος είχε συλληφθεί για τρομοκρατία με άλλα οκτώ άτομα-εκ των οποίων 7 άνδρες και μια γυναίκα- λίγο πριν από την άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβρη, είπε το Συμβούλιο Εφετών.

Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι τα δύο εντάλματα έκδοσης που έχουν σταλεί από τις τουρκικές Αρχές είναι ασαφή και δεν διευκρινίζονται οι αποδιδόμενες πράξεις,

ούτε από τα συμπληρωματικά στοιχεία και επιπλέον ότι κινδυνεύει να δικαστεί εκεί για διαφορετικά αδικήματα από αυτά που εκζητείται.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχες, ο Ozpolat είναι αρχηγικό μέλος του ριζοσπαστικού λαϊκού μετώπου και συμμετείχε στον σχεδιασμό της δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα τον Μάρτιο του 2015..
«Δεν είναι αδίκημα να ζητάει ο λαός δημοκρατία. Με ζητάνε χωρίς να έχουν στείλει στις ελληνικές Αρχες κάτι χειροπιαστό. Η Τουρκία με ζητά γιατί ήμουν επαναστάτης και αγωνίστηκα ενάντια στο σύστημα. Με ζητούν για μια πράξη την περίοδο που εγώ ήμουν κρατούμενος σε φυλακή στη Γερμανία», είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο εκζητούμενος.

The post «Όχι» στην έκδοση Κούρδου κρατούμενου στην Τουρκία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα