Παρέμβαση Πάιατ: Απαράδεκτη η κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

22:26 16/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Νέα παρέμβαση του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, καθώς αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε πως «η Ελλάδα έρχεται κάθε ημέρα αντιμέτωπη με απρόβλεπτες συμπεριφορές». Μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων

στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, τονίζοντας πως «θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει σπίτι τους, στο πνεύμα της συμμαχικής σχέσης, εδώ και πολύ καιρό».
Ο κ. Πάιατ σημείωσε πως «εσείς έχετε αλληλεπίδραση με την Τουρκία και κάθε ημέρα έρχεστε αντιμέτωποι με απρόβλεπτες συμπεριφορές, είτε πρόκειται για συγκρούσεις σκαφών στο ανατολικό Αιγαίο, είτε για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».
«Πιστεύω ότι για τις ΗΠΑ, αναλογιζόμενος τις προκλήσεις της στρατηγικής κατεύθυνσης της Τουρκίας, δεν έχουμε σημαντικότερο σύμμαχο από την Ελλάδα» τόνισε σχετικά ο πρέσβης των ΗΠΑ.

The post Παρέμβαση Πάιατ: Απαράδεκτη η κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα