Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στον Βούτση: Έχουμε ηθικό ακμαίο

21:37 16/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί δυόμιση μήνες στην Τουρκία είναι «πιο ζωντανό και πιο ρεαλιστικό από ποτέ» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έπειτα από την επίσκεψή του στις φυλακές Αδριανούπολης.Παράλληλα, μετέφερε τα λεγόμενά τους, σύμφωνα με τα οποία του δήλωσαν ότι «έχουμε ακόμα ακμαίο ηθικό».

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι οι δύο Έλληνες ένστολοι κρατούνται «αναίτια» και βρίσκονται σε

ένα χώρο όπου «δεν θα έπρεπε να είναι, ίσως ούτε για μια ημέρα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως μετέφερε στους δύο στρατιωτικούς τα μηνύματα συμπαράστασης που στέλνουν όλοι οι Έλληνες, από τον απλό πολίτη έως την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, σημειώνοντας πως με τη συμπεριφορά τους επιδεικνύουν κουράγιο και ευθύνη.

Υπογράμμισε, δε, πως με τη στάση τους δίνουν ένα μήνυμα πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, ενώ άφησε αιχμές για το γεγονός πως δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο σε βάρος τους, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος.

Από την πλευρά τους, οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

The post Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στον Βούτση: Έχουμε ηθικό ακμαίο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα