Παρελθόν ο Τζεντίλε από τον Παναθηναϊκό!

20:44 6/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Αλεσάντρο Τζεντίλε όπως φαίνεται θα χωρίσουν πρόωρα, παρά την αρχική διάθεση που υπήρχε για επέκταση της συνεργασίας του για τη νέα σεζόν. Η αδυναμία του Ιταλού να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις είναι η βασική αιτία.

Πριν από σχεδόν τρεις μήνες, η συμφωνία του Παναθηναϊκού με την

Αρμάνι Μιλάνο για τον δανεισμό του Τζεντίλε θεωρήθηκε μεταγραφική ενίσχυση πρώτου μεγέθους.

O 24χρονος γιος του παλαίμαχου παίκτη του «τριφυλλιού», Νάντο Τζεντίλε, ήρθε ως ενίσχυση πρώτης γραμμής, μετά από επιθυμία και του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος παλιότερα τον ήθελε και στην Μπαρτσελόνα.

Ο Καταλανός τεχνικός πίστεψε στις ικανότητες του Ιταλού διεθνούς και από την αρχή τον εμπιστεύτηκε, δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής και ξεκινώντας τον και βασικό σε αρκετά παιχνίδια.

Όμως, παρά την πίστωση χρόνου που του δόθηκε, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στις αγωνιστικές απαιτήσεις του Παναθηναϊκού και να δικαιολογήσει το «θόρυβο» της μεταγραφής του και το ποσό που πλήρωσαν οι «πράσινοι» στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νούμερά του με την πράσινη φανέλα είναι άκρως απογοητευτικά, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Euroleague.

Συγκεκριμένα, σε 8 ματς της Basket League, ο πρώην αρχηγός της Αρμάνι είχε κατά μέσο όρο 5.7 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 2 λάθη σε 15.3 λεπτά συμμετοχής, με το… εξωπραγματικό 30.7% στις βολές (4/13)! Όσον αφορά την ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο γκαρντ/φόργουορντ είχε κατά μέσο όρο 3.2 πόντους και 2.2 ριμπάουντ (2/9 βολές – 22.2%, 1/5 τρίποντα – 20%, 12/33 δίποντα – 36.3%).

H αποκαρδιωτική του εμφάνιση με την Νταρουσάφακα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προετοίμασε το έδαφος για την αποπομπή του και αναζήτησης ομάδας για να δοθεί δανεικός. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αγωνίστηκε στο χθεσινό ματς με τον Άρη.

Η μοναδική αναλαμπή της σύντομης καριέρας του στο «τριφύλλι» ήταν η εμφάνισή του απέναντι στην Εφές, με 15 πόντους (6/9 σουτ) και 5 ριμπάουντ.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα