Γιλντιρίμ: Συνεργοί οι ΗΠΑ σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

12:33 16/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Καταδικάζοντας τις δολοφονίες δεκάδων Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις σε διαδηλώσεις για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ επιτέθηκε στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι η Αμερική είναι συνεργός σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

«Δυστυχώς, οι ΗΠΑ

υπεροπτικά στάθηκαν στο πλευρό της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοτώνει αμάχους και έγιναν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.Αυτή η πρόκληση το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει τα προβλήματα στην περιοχή και να προκαλέσει ένα βαθύτερο σημάδι στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σχέση και θα κάνει την ειρήνη στην περιοχή πιο δύσκολη», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Επίσης, ο Γιλντιρίμ σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή από προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του με τη μεταφορά της πρεσβείας, «προσπαθώντας να κρύψει την πυρκαγιά εντός, ξεκινώντας πυρκαγιές εκτός».

The post Γιλντιρίμ: Συνεργοί οι ΗΠΑ σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα