Παραιτήθηκε ο πρέσβης στο Βερολίνο. «Δεν είμαι κλητήρας»- «Μας ενημέρωσες λάθος»

12:38 25/9/2014 - Πηγή: Aixmi

Νιώθοντας προσβεβλημένος επειδή δεν περιελήφθη στην ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Αντώνη Σαμαρά, που συναντήθηκε με τη γερμανική υπό την Άνγκελα Μέρκελ, υπέβαλε την παραίτησή του ο πρέσβης στο Βερολίνο Παναγιώτης Ζωγράφου.

Ο (και δεύτερος εξάδελφος του πρωθυπουργού) διπλωμάτης, ζήτησε να μάθει γιατί αποκλείστηκε, αλλά η απάντηση ότι «δεν χωρούσε» κάθε άλλο παρά τον ικανοποίησε. Αντίθετα, τον εξόργισε. Γι αυτό

και φέρεται να είπε «δεν είμαι κλητήρας, παραιτούμαι» και στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, που του τηλεφώνησε από τη Νέα Υόρκη και του ζήτησε να μην επιμείνει στην παραίτηση.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, πάντως, ότι ο πρέσβης δεν είχε μεταφέρει με ακρίβεια τις απόψεις της γερμανικής πλευράς, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί η ελληνική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες.

«Άλλα μας είχε πει και άλλα βρήκαμε», έλεγαν, αν και ο κ. Ζωγράφου υποστηρίζει ότι ακόμη και τη συνάντηση Σαμαρά -Μέρκελ την έμαθε τελευταία στιγμή από το…γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών -πράγμα που καταρράκωσε το κύρος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα