Παππάς: Ταυτόχρονα η ψήφιση μέτρων και αντίμετρων

08:52 21/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Για κάθε ευρώ φόρων θα υπάρχει κι ένα ευρώ ελαφρύνσεις δήλωσε ο Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ό,τι γίνει θα γίνει ταυτόχρονα. Θα έχουμε ψήφιση ρυθμίσεων που θα ισοφαρίζουν οποιαδήποτε επιβάρυνση προκαλεί η φορολογία. Θα έχουμε ταυτόχρονα ψήφιση μέτρων και αντίμετρων» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

«Είχαμε τρομοκρατικά πρωτοσέλιδα, μιλούσαν για Grexit, η Νέα Δημοκρατία

έλεγε να μην κλείσει η αξιολόγηση να πάμε σε εκλογές, αλλά δεν πέρασαν οι αξιώσεις των δανειστών για περαιτέρω λιτότητα. Το πρόγραμμα προχωρεί όπως είχε διαμορφωθεί πέρυσι τον Ιούλιο. Είχαμε στόχο 0,5% πλεόνασμα κι πάμε για πάνω από 2%. Δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα» διαβεβαίωσε ο κ. Παππάς.

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει ολοκληρωθεί, οριακές οι παρεμβάσεις» είπε ακόμη ο υπουργός, ενώ για τις μειώσεις των συντάξεων τονίζει «δεν πρέπει να προεξοφλούμαι κανένα μέτρο. Ερχόμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και η ομάδα μας θα φέρει ένα αποτέλεσμα που θα είναι καλό«.

«Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν τα αντίμετρα κι αυτή ήταν η ουσία του χθεσινού Eurogroup» προσέθεσε. «Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα» επεσήμανε και ξεκαθάρισε πως «αν μειωθεί το αφορολόγητο θα υπάρχουν φοροελαφρύνσεις όπως μείωση του ΦΠΑ και μείωση του ΕΝΦΙΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα