Παπανδρέου: «Ήμασταν το πειραματόζωο»

01:37 3/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Για ακόμη μία φορά ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει την κυνική διαπίστωση ότι η Ελλάδα στην περίοδο διακυβέρνησής του έγινε πειραματόζωο. Αυτή τη φορά στο περιοδικό TIME, που φιλοξενεί δηλώσεις του σε άρθρο αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές.

Αναφερόμενος στις καταιγιστικές

εξελίξεις που οδήγησαν στα πακέτα διάσωσης και τα σκληρά μέτρα λιτότητας, δηλώνει ότι «δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ήμασταν το πειραματόζωο»!

Εύχεται να μπορούσε να έχει αντιμετωπιστεί η κρίση με πιο ήπιο τρόπο για τον λαό, κυρίως γι’ αυτούς που δεν έφταιγαν σε τίποτα, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, όπως αναφέρει, όμως «τελικά όλοι πλήρωσαν και πλήρωσαν ακριβά».

Κόντρα στην εμπεδωμένη αντίληψη για τις καταστροφικές συνέπειες της πρότασης για  Δημοψήφισμα, ο Γιώργος Παπανδρέου υπερασπίζεται για ακόμη μία φορά την επιλογή του -αν είναι δυνατόν! – με το επιχείρημα ότι οι Έλληνες θα έλεγαν «ναι».

Ακόμη, απελευθερωμένος από τη θεσμική του ιδιότητα, δε διστάζει να επιτεθεί κατά ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών, τους οποίους χαρακτηρίζει «λαϊκιστές», για τη στάση που κράτησαν απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες» δηλώνει. Και διερωτάται: «Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης να λέει από τη μία πλευρά ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και, από την άλλη πλευρά, να χαρακτηρίζει τους Έλληνες τεμπέληδες;»

Keywords
Τυχαία Θέματα