Βενιζέλος: «Ο Σαμαράς δοξάζεται κρυπτόμενος» – «Ο Τσίπρας έχει αποχαλινωθεί»

16:11 2/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Με σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και ακόμη σφοδρότερη κατά του Αλέξη Τσίπρα συνόδευσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος την παρουσίαση των προτάσεών του προς τους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών της Κυριακής, αλλά και των απόψεών του για τη μετεκλογική διακυβέρνηση της χώρας.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «δοξάζεται κρυπτόμενος», επειδή αρνείται

τον δημόσιο διάλογο (το ντιμπέιτ), και τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει αποχαλινωθεί», επειδή σε εκπομπή της ΝΕΤ τον αποκάλεσε (όπως και τον Αντώνη Σαμαρά) «πολιτικό απατεώνα».

Πέραν του προσωπικού χαρακτήρα της επίθεσής του προς τον Τσίπρα (είπε ότι δεν έχει καμιά σχέση με το παραδοσιακό ήθος της Αριστεράς) είναι σαφές ότι ήθελε να βάλει φρένο στη διαρροή πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τον Σύριζα. Γι αυτό και σημείωσε με ένταση ότι η πρόταση Τσίπρα για καταγγελία του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευσή του, οδηγεί ακαριαία έξω από το ευρώ!

Στο επίκεντρο της επιχειρηματολογίας του βρέθηκε το δίλημμα «πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ ή ακυβερνησία», παρότι δεν το διατύπωσε με αυτές τις λέξεις. Είπε, όμως, ότι, μόνο αν το κόμμα του έρθει πρώτο, θα μπορέσει να επιτευχθεί η κυβερνητική συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Φρόντισε δε, για μιά ακόμη φορά, να επισημάνει ότι κάνουν λάθος όσοι θεωρούν το ΠΑΣΟΚ δεδομένο, σε μιά μετεκλογική συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

Τέλος, στο ερώτημα «γιατί να επιλέξει κάποιος το κόμμα του στις εκλογές και όχι τη ΝΔ από τη στιγμή που η τρόικα θα καθορίζει τα πάντα», απάντησε ότι κάνει λάθος όποιος θεωρεί «νεκρή» την πολιτική λόγω Μνημονίου.

Ποιο είναι το στοιχείο που πιστεύει ότι τον διαφοροποιεί απ’ τους άλλους;

Η πρότασή του να χαλαρώσει η δημοσιονομική προσαρμογή και να εκτείνεται  έως το 2015 αντί για το 2014 -πράγμα που θα σημάνει ελάφρυνση των βαρών για τους πολίτες…

Keywords
Τυχαία Θέματα