Παπαδημητρίου: Ο εξωδικαστικός μηχανισμός θα λύσει το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» (ΒΙΝΤΕΟ)

11:48 3/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Από σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων, με περισσότερες από 70 επιχειρήσεις να έχουν υποβάλει ήδη αιτήσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, που εγκαινίασε την πλατφόρμα.

Εξηγώντας τον τρόπο χρήσης αλλά και τη χρησιμότητα της πλατφόρμας, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε: «Είναι μία πλατφόρμα που θα επιλύσει το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» και θα συμβάλει στα ανείσπρακτα χρέη του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων» και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο των επιχειρήσεων, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν εκατοντάδες χιλιάδες εταιρείες, «ώστε να μπει ένα “τέλος” στην υπερχρεώση της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών».

Επιπλέον, σημείωσε πως θα βοηθήσει ιδιαιτέρα και τις τράπεζες, οι οποίες έχουν δεσμευτεί για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Θα βοηθήσει ιδιαίτερα τις τράπεζες, οι οποίες έχουν δεσμευτικούς στόχους από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Κατά τους τελευταίους μήνες, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κινούνται πτωτικά, ωστόσο η μείωση θα πρέπει να επιταχυνθεί, με στόχο μέχρι το τέλος του 2019 να γίνουν ρυθμίσεις σε περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ ονομαστικής αξίας μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο σε αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα