«Πανωλεθρία» Τραμπ: Απέτυχε να καταργήσει το Obamacare

14:30 25/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Το μεγαλεπήβολο Trumpcare που θα αντικαθιστούσε το πρόγραμμα του τέως προέδρου των ΗΠΑ Obamacare γνώρισε την απόρριψη έπειτα από την… «ανταρσία» των Ρεπουμπλικανών, φέροντας τον νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μπροστά σε μια ταπεινωτική ήττα μέσα στο Κογκρέσο.

Κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων (193 Δημοκρατικοί και 237 Ρεπουμπλικανοί) η παράταξη των

Ρεπουμπλικανών φάνηκε να διασπάται καθώς 30 μέλη δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για την υγεία που προωθούσε ο Τραμπ, με αποτέλεσμα να μην συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες 216 ψήφοι. Ενωμένοι οι Δημοκρατικοί δεν χάθηκε ούτε μία ψήφος.

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία ο Ντόναλντ Τραμπ προωθούσε με κάθε τρόπο το νομοσχέδιό του, υποστηρίζοντας πως έπειτα από επτά φριχτά χρόνια του Obamacare, με κακή υγειονομική περίθαλψη και υψηλά ασφάλιστρα, αυτή είναι η ευκαιρία για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο.

After seven horrible years of ObamaCare (skyrocketing premiums & deductibles, bad healthcare), this is finally your chance for a great plan!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 24, 2017

Μετά την αποτυχία του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέβλεψε ότι το Obamacare θα «εκραγεί» και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι δεν… σκότωσαν τον νόμο-ορόσημο του προέδρου τους!

«Όταν εκραγεί το Obamacare θα έρθουμε με νέο νόμο» επέμεινε.

Keywords
Τυχαία Θέματα