Παναγιώτης Λαφαζάνης: Δε θα ρίξω εγώ τον Τσίπρα και τον Σύριζα…

19:03 16/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, εξομολογείται σε στενούς φίλους του ότι δεν πρόκειται να ανατρέψει την κυβέρνηση, σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή συμφωνία την οποία δε θεωρεί ο ίδιος αποδεκτή.

Έχει αποφασίσει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, πιθανότατα και από βουλευτής, αλλά δεν θα οδηγήσει σε πτώση την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας, με τους περίπου 30 βουλευτές που επηρεάζει

-από τους συνολικά 149 που διαθέτει ο Σύριζα.

Ο πονοκέφαλος του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών είναι πολύ μεγάλος, καθώς βλέπει ότι είναι σχεδόν απίθανο να αποδεχθούν οι δανειστές έναν έντιμο συμβιβασμό -πράγμα που προϋποθέτει σημαντικές υποχωρήσεις εκ μέρους τους.

Αν, λοιπόν, καταλήξει στην εκτίμηση ότι πρέπει να φέρει τη συμφωνία προς έγκριση στη Βουλή και δεν στήσει κάλπες για δημοψήφισμα -κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια πολιτική κρίση- πιθανότατα δεν πρέπει να φοβάται τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Θα διαχωρίσει, φυσικά, τη θέση του αλλά δεν θα τον ρίξει. Μπορεί να ιδρύσει ακόμη και δικό του κόμμα στη συνέχεια -με το οποίο θα υποστηρίζει τη ρήξη με τους δανειστές και την επιστροφή στη δραχμή- αλλά δεν θα είναι εκείνος που θα «πυροβολήσει» τον Σύριζα.

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και αρκετούς άλλους, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς θα κάνουν…

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Λαφαζάνης υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ και αγαπημένο παιδί του Χαρίλαου Φλωράκη. Το 1991 στήριξε την ανανεωτική υποψηφιότητα του Γιάννη Δραγασάκη για την ηγεσία -κόντρα στην Αλέκα Παπαρήγα- μαζί με τον Μίμη Ανδρουλάκη και τη Μαρία Δαμανάκη.

Τελικά, ο Δραγασάκης έχασε τη μάχη για μόλις 7 ψήφους (καθώς υποστήριξε την Παπαρήγα και ο ίδιος ο Φλωράκης) και όλοι μαζί αποχώρησαν μετά από λίγο…

Keywords
Τυχαία Θέματα