Καταδίκη σε θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου

17:44 16/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στην Αίγυπτο, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι οι χώρες της άλλης ακτής της Μεσογείου δεν έχουν καμιά σχέση με τις δυτικές δημοκρατίες.

Δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο τον πρώτο και μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή εκτείοντας ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ο πρόεδρος Μόρσι είχε αναδειχθεί πρώτος στις εκλογές του Ιουνίου

του 2012, που ακολούθησαν τον μεγάλο ξεσηκωμό του αιγυπτιακού λαού, με επίκεντρο την πλατεία Ταχρίρ, στη διάρκεια του οποίου ανετράπη ο επί 30 χρόνια πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ. Τότε ο Μουμπάρακ οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ο Μόρσι εξελέγη ως επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χεζμπολά και τους ισλαμιστές του ISIS, και το 2013 ανετράπη από τον στρατό, που επηρεάζει βαθειά και τους δικαστές -σύμφωνα με τους φανατικούς μουσουλμάνους.

Τώρα, δικαστήριο της χώρας ζητά την καταδίκη του σε θάνατο. Ολες οι θανατικές ποινές πρέπει πρώτα να αποσταλούν στην ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου, στον Μεγάλο Μουφτή προκειμένου να γνωμοδοτήσει.

Εκτός από τον Μόρσι, στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκαν και άλλοι 100 κατηγορούμενοι, μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων.

H Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε «παρωδία» τη δίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα