Παναγιώτης Φύσσας: «Να κόψουν τα χέρια του δολοφόνου»‏

09:59 16/9/2014 - Πηγή: Aixmi

Το παράπονο και η οργή πλημμυρίζουν τον πατέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα. Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του γιου του και λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη που αναμένεται να απασχολήσει το πανελλήνιο ο Παναγιώτης Φύσσας ξεσπά μιλώντας στο protothema.gr: «Να σας πω κάτι έτσι όπως το νιώθω, αυθόρμητα. Στα αλήθεια σας το λέω, δεν επιθύμησα ποτέ εκδίκηση. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένα αρρωστημένο μυαλό που δεν έχει θέση στην κοινωνία. Δε ξέρω πως ακούγεται

αυτό αλλά εγώ έτσι νιώθω. Η τιμωρία του θα ήταν να του κόψουν και τα δύο χέρια από τη ρίζα και να τον αφήσουν ελεύθερο μετά. Ναι, αυτήν την τιμωρία θα ήθελα για το φονιά του γιου μου».

Αν και ξέρει οτι αν ο γιος του θα ζούσε αν είχε φύγει την μοιραία εκείνη νύχτα ο τραγικός πατέρας δηλώνει περήφανος που ο γιος του δεν δείλιασε: «Ο Παύλος θα μπορούσε να είχε φύγει, να έτρεχε και σήμερα να ζούσε. Δεν ήθελε να το κάνει έμεινε εκεί. Αυτό το έκανε για να θυμίσει στους Έλληνες ότι όποιος τρέχει, φεύγει είναι νικημένος. Αυτός που μένει όμως είναι ο νικητής. Όπως παράδειγμα ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες. Είμαι περήφανος για το γιο μου».

Ο Παναγιώτης Φύσσας δήλωσε επίσης ότι περιμένει την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αν και γνωρίζει πως θα είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένειά του το γεγονός ότι θα αναγκαστεί να ξαναζήσει τον εφιάλτη που στιγμάτισε για πάντα τη ζωή τους: «Ευελπιστώ οι δικαστές να ακούσουν το αίτημά μου, αυτό που σας είπα παραπάνω, και να τον τιμωρήσουν έτσι όπως του αξίζει». Όσον αφορά στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνεται αυτή την Πέμπτη στο Κερατσίνι ο ίδιος θα πει πως ελπίζει να έρθει κόσμος προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους υγιείς πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα