Παύθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας

19:41 8/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας απαλλάχτηκε την Παρασκευή από τα καθήκοντά του μετά από το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει μετά τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον γυναικών, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Όπως δήλωσε στο Reuters υπηρεσιακή πηγή, ο 60χρονος Βόλφγκανγκ Άλμπερς πληροφορήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Ralf Jaeger ότι θα πρέπει να βγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Περίπου χίλιοι άνδρες ξένης

προέλευσης λήστεψαν, απείλησαν και επιτέθηκαν σε γυναίκες στο κέντρο της πόλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως έχουν συλληφθεί 31 άτομα και ανάμεσα τους βρίσκονται 18 πρόσωπα που έχουν ζητήσει άσυλο. Από τα 31 πρόσωπα που ανακρίνονται, εννέα είναι Αλγερινοί, οκτώ Μαροκινοί, πέντε Ιρανοί και τέσσερις Σύροι. Δύο γερμανοί πολίτες, ένας ιρακινός, ένας σέρβος και ένας αμερικανός πολίτης βρίσκονται επίσης μεταξύ αυτών που διέπραξαν αδικήματα στη διάρκεια της νύχτας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αύξηση του αισθήματος της ξενοφοβίας και πίεση στην τοπική αστυνομία, την πολιτειακή κυβέρνηση και την ίδια τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ζήτησε να δοθούν άμεσα απαντήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα