Οργή στην Τουρκία: Καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα

15:20 16/5/2019 - Πηγή: Aixmi

Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η αθώωση των 9 Κούρδων που είχαν συλληφθεί λίγο πριν από την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο του 2017, ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C.

«Είναι απαράδεκτη η συμπάθεια, η ανοχή και η βοήθεια που επιδεικνύεται στην Ελλάδα απέναντι σε αυτές τις οργανώσεις, κατά παράβαση των διεθνών δεσμεύσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι. «Παρατηρούμε με ανησυχία την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές» οργανώσεις όπως είναι το DHKP/C, το PKK και η FETΟ. Το DHPK/C συμπεριλαμβάνεται και στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ. Επομένως, αυτή η απόφαση που έλαβε το ελληνικό δικαστήριο έχει τερματίσει καθαρά και τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία στην Ευρώπη».

The post Οργή στην Τουρκία: Καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα