"Χαλί" για ρουσφέτια και παροχές έγινε για τον Σύριζα η κύρωση μιας δωρεάς

Ως "χαλί" για να απλωθούν ρουσφέτια και παροχές χρησιμοποιεί η κυβερνητική πλειοψηφία την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου.

Μάλιστα είναι τέτοια η προσοχή που δόθηκε στη δωρεά, που ακόμα και ο Τάσος Κουράκης που είναι στο Προεδρείο της Βουλής σήμερα, έκανε ντροπιαστική παρατήρηση σε όσους την κατέθεσαν λέγοντας από την έδρα: "θέλω να επισημάνω πως όταν αναφερόμαστε σε θανόντες δεν υπάρχει κύριος

και κυρία, παρακαλώ να διορθωθεί το κυρία Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου στον τίτλο του νομοσχεδίου".

Η κύρωση σύμβασης της δωρεάς, η οποία ψηφίζεται σήμερα, έγινε απλά η αφορμή για να "κρεμαστούν" πάνω της σειρά υπουργικών και βουλευτικών τροπολογιών για παροχές και ρουσφέτια σε ειδικές κατηγορίες: από το ωράριο των φαρμακείων και τα πριμ στο Ωνάσειο, μέχρι τα επιδόματα σε ειδικούς φρουρούς και από την ελάχιστη μείωση του ΕΝΦΙΑ μέχρι την ένταξη και τα αναδρομικά σε ιατρικό προσωπικό, μέλη ΔΕΠ και άλλους.

Την πρακτική νομοθέτησης με τροπολογίες κατακεραύνωσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης με τον Γ. Μαυρωτά από το Ποτάμι να μεταφέρει και τις διαμαρτυρίες ανώτατων δικαστικών κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την επιλογή Προέδρου του Αρείου Πάγου. "Μας είπαν πόσο δυσκολεύει την απονομή δικαιοσύνης η νομοθέτηση με τροπολογίες", ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς.

Μεταξύ άλλων, έχουν κατατεθεί υπουργικές τροπολογίες για τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, για ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού. Επίσης για την παροχή επιδόματος ύψους 120 ευρώ στους υπαλλήλους φρούρησης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης αλλά και επιδόματος ιατροδικαστικής υπηρεσίας, για ανανέωση των ηλεκτρονικών καταλόγων λοιπού επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και θέματα μισθοδοσίας αυτών, για επιστροφή στο παλιό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, για παράταση του Κτηματολογίου, για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, για εξπρές οικοδομικές άδειες στο Μάτι, και πολλές ακόμα.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα