Οργή Περιστέρη: Έχουν απωθημένα όσοι υποτιμούν το μνημείο της Αμφίπολης

22:11 25/9/2014 - Πηγή: Aixmi

Με δικαιολογημένη πικρία αλλά και οργή σχολίασε η υπεύθυνη της ανασκαφής στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη την επιχείρηση υποβάθμισης του ταφικού μνημείου, στην οποία επιδίδονται συστηματικά συνάδελφοί της αρχαιολόγοι, με πρώτη την Όλγα Παλαγγιά.

«Πρόκειται για παραφιλολογίες και απωθημένα ορισμένων ανθρώπων, που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα», είπε χωρίς περιστροφές, αλλά και χωρίς να εξηγήσει ποια είναι αυτά τα συμφέροντα.

Μην ξεχνάμε ότι η κυρία Παλαγγιά την είχε κατηγορήσει μόλις προχθές ότι παίζει το πολιτικό παιχνίδι της κυβέρνησης, καλλιεργώντας προσδοκίες ότι πρόκειται για τάφο κάποιου σπουδαίου Μακεδόνα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ κατά τη γνώμη της είναι σίγουρα μνημείο της ρωμαϊκής εποχής.

Μιλώντας στην εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος» ήταν κατηγορηματική: «Αποκλείεται ο τάφος να είναι ρωμαϊκός, το λέω με ακρίβεια αυτό, προκύπτει από τα στοιχεία της ανασκαφής».

Για πρώτη φορά, μάλιστα, έδωσε και τον χρονικό ορίζοντα της ανασκαφής. Πότε, δηλαδή, θα έχουμε εικόνα για το ποιος ή ποιοι είναι θαμένοι εκεί.

«Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα, ίσως και νωρίτερα, να έχουμε νέα», είπε. «Δεν ξέρουμε ακόμη τι κρύβει μέσα το συγκρότημα, αλλά τέτοιο μνημείο δεν έχει ξαναβρεθεί ποτέ. Μας δίνει πληροφορίες για την εποχή μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα