Ομόφωνα αθώος ο Αλεξ Ρόντος για τη ΜΚΟ αποναρκοθέτησης

13:55 24/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Αθώς για την υπόθεση της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» κρίθηκε ο Άλεξ Ρόντος, πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και πρέσβης της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής.

Στο εδώλιο κάθισαν 8 ατομα και η υπόθεση αφορά χρηματοδότηση με 9 εκατ. ευρώ περίπου, από το υπουργείο Εξωτερικών προς τη ΜΚΟ, την περίοδο 2000¬-2004, για έργο αποναρκοθέτησης σε διάφορες

χώρες και συγκεκριμένα στον Λίβανο, στο Ιράκ, στη Βοσνία¬-Ερζεγοβίνη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα αθώο τον Άλεξ Ρόντο και τρεις υπαλλήλους υπουργείων, ενώ αντίθετα καταδίκασε άλλα τέσσερα άτομα στα οποία αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά πρότερου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και για τον λόγο αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι .

Το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό καταδίκασε σε 16 χρονία κάθειρξη τον δημοσιογράφο, πρόεδρο της ΜΚΟ Κωνσταντίνο Τζεβελέκο και τη συζυγό του Μαρία-Αναστασία Μακρυνιώτη σε 5 χρόνια φυλάκιση. Ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν και σε δύο πρέσβεις, Νικόλαο Τσαμαδό και Νικόλαο Μπάζα.

The post Ομόφωνα αθώος ο Αλεξ Ρόντος για τη ΜΚΟ αποναρκοθέτησης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα